szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A korlátozások legalább február 8-ig hatályban maradnak, de a turizmus még februárban sem indulhat újra.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Sebastian Kurz, Ausztria kancellárja egy vasárnapi sajtókonferencián jelentette be, hogy meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatti lezárásokat, amelyeket jelenlegi szándék szerint február 8-án kezdenek majd el lazítani – írja a Reuters.

Kurz ugyanakkor hozzátette: az olyan szektorok, mint a turizmus vagy a gasztronómia még februárban sem fognak tudni újraindulni.

Az így hatályba lépő korlátozások szerint már nem egy, hanem két méteres távolságtartást kérnek mindenhol, ahol csak lehetséges, és nem szövet, hanem FFP2 maszkokat kötelező viselni a tömegközlekedésben és a boltokban. Emellett azt kérik a lakosoktól, hogy aki csak tud, dolgozzon otthonról.

A korlátozások célja, hogy napi 700 alá szorítsák az új megbetegedések számát; most ennek nagyjából a duplája a napi átlag.

A 8,9 milliós országban már most is csak a létfontosságú boltok tartanak nyitva. Eddig 390 ezer koronavírus-fertőzést regisztráltak az országban, és csaknem 7000 halálesetet. Kurz azt mondta: tisztában van vele, hogy a szabályozások népszerűtlenek, de szükség van rájuk, mert Ausztriában is megjelent a koronavírus új mutációja, amely gyorsabban terjed.