szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A KKM államtitkára azt mondja, nagyra becsüljük Izrael törekvéseit a terrorellenes küzdelemben.

Elítéljük az Izrael elleni terrortámadásokat - közölte Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) biztonságpolitikáért felelős államtitkára, miután péntek estétől szombat estig több mint 350 rakétát lőttek a Gázai övezetből Izrael felé. 

Az Iszlám Dzsihád ellen indított Hajnalhasadás nevű izraeli hadművelettel kapcsolatban az államtitkár hozzátette: nagyra becsüljük Izrael törekvéseit a terrorellenes küzdelemben és Magyarország sürgeti az EU-Izrael Társulási Tanács mielőbbi összehívását.

Az AFP fotóján az izraeli Vaskupola rakétavédelmi rendszer látható működés közben, amint megsemmisíti a Gázából kilőtt rakétákat.

Izrael pénteken - több mint egy év viszonylagos nyugalom után - indította meg Hajnalhasadás nevű hadműveletét a Gázai övezet iszlamista szervezetei ellen, mert azok megtorlással fenyegettek egyik magas rangú ciszjordániai tisztviselőjük, Besszám esz-Szaadi letartóztatása miatt. Az akcióban az izraeliek végeztek Tejszír al-Dzsabarival, az Iszlám Dzsihád parancsnokával. A Gázai övezetből péntek estétől vasárnap reggelig 580 rakétát lőttek ki Izrael felé, már Tel-Avivot is célba vették - jelentette be az izraeli hadsereg egyik szóvivője.