Szegeden visszalép Botka László egyik ellenfele

2019.10.08. 18:57

Csütörtöki hatállyal visszalép a polgármesterjelöltségtől Bartha László, akit a Tisza Koalíció nevű formáció indított Szegeden. A szervezet szerint a tény, hogy Botka Lászlónak négy kihívója van

a baloldali politikai vezetés fennmaradásának kedvez, ezért döntött a szervezet elnöksége a jelölt visszaléptetése mellett.

Bartha László egyébként 1998 és 2002 között fideszes polgármesterként tevékenykedett, 2006-ban pedig a Fidesz radikalizálódása miatt lépett ki a pártból (egyes információk szerint nem ő lépett ki, hanem kirúgták). Polgármesteri tevékenysége aMagyar Narancs egy 2000-es cikke szerint finoman szólva is megosztónak számított a városban.

Tisza Koalíció MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Bartha listavezetői helyét megtartja, és a több helyi szervezet megállapodása alapján létrejött választási koalíció jelöltjei is megmaradnak.

Céljuk a szegedi önkormányzat közgyűlésébe olyan személyeket juttatni, akik a programjuk megvalósításának biztosítékai, határozott elképzelésük van Szeged jövőjéről, elvégzik a rájuk bízott munkát és polgári értékrendet képviselnek.

A Tisza Koalíció leszögezte, hogy „a város jelenlegi vezetése és közgyűlése programjuk megvalósítására alkalmatlan“, ezért „nyitottak a választási együttműködésre más szervezetekkel, amennyiben azok elfogadják a Tisza Koalíció programját“.

Szegeden egyébként Botka László legfajsúlyosabb kihívója egy helyi vállalkozó, Nemesi Pál mögé álltak be, akinek független imázsát jelentősen rontja, hogy csakis fideszes egyéni önkormányzati képviselőket gyűjtött maga mellé, kampányát a Fidesz központjából érkezett tanácsadók irányítják, és baráti találkozón fogadta őt Orbán Viktor.