Orbán Viktor támogatja az új pécsi stadion megépítését

2020.07.03. 18:24

A Pécsi Újság Hargitai János KDNP-s országgyűlési képviselő Facebook-posztjára hivatkozva megírta, hogy Orbán Viktor támogatja egy új pécsi stadion építését. A posztot azóta törölték Hargitai oldaláról, de a Pécs Aktuál portál lefotózta a dokumentumot Orbán aláírásával:

lev
Fotó: pecsaktual.hu

A levélben Orbán kérte, "mielőbb juttassák el hozzá a részletes sportfejlesztési terveket". Hargitai János országgyűlési képviselő szerint ezzel sínen van a pécsi stadion ügye, hiszen a levélben azt írta Orbán:

“A pécsi labdarúgás tisztelőjeként a városi sportinfrastruktúra fejlesztésére vonatkozó kezdeményezésüket nem csak megértem, de kifejezetten fontosnak is tartom, így örömmel támogatom.”

Hargitai János Bánki Erik, Hoppál Péter és Nagy Csaba fideszes országgyűlési képviselők aláírásával és Péterffy Attila ellenzéki polgármester támogató soraival küldött levelet a miniszterelnöknek, erre érkezett a fenti válasz. 

Hol lesz?

Bár a stadion leendő helyéről nincs még döntés, a Pécsi Újság úgy tudja, nem a Várkői-stadion (az egykori Bőrgyár-pálya) helyén épülhet fel az új létesítmény, hanem az épülő Dárdai Akadémia közelében, ahol a sportkomplexum mellett működhet majd a szintén régóta tervezett aquapark és egyéb létesítmények is.

Korábban a Pécsma azt írta, a stadion 5-8 ezer férőhelyes lehet majd, és 12-18 milliárd forintba kerülhet. A polgármester, Péterffy Attila is támogatja a megépítését.