Szombathelyen nem nyílhatnak meg az önkormányzati oltópontok

2021.03.16. 20:43

Szombathelyen továbbra sem nyílhatnak meg az önkormányzat által felállított és felszerelt oltópontok, mert többszöri kérésük ellenére a szombathelyi járási hivatal népegészségügyi osztálya nem hagyta jóvá azok használatát – mondta kedden online sajtótájékoztatóján a vasi megyeszékhely polgármestere.

Nemény András tájékoztatása szerint egyeztettek a kormányhivatal illetékeseivel, sőt, 

előírásaiknak megfelelően alakították ki

a járvány miatt bezárt önkormányzati intézményekben az oltópontokat, de a járási tisztifőorvos ezeket még mindig nem ellenőrizte, így nem kezdhetik meg az oltásokat.

György István, a Miniszterelnökség államtitkára a Hír TV-ben előzőleg azt mondta: nem az oltóhelyekkel van probléma, hanem egyszerűen nincs rájuk szükség, mivel a háziorvosi oltóhelyek nincsenek túlterhelve.

Jelenleg 41 oltóhely van Szombathelyen, ami az oltakozásnak ebben a szakaszában elegendő

- jelentette ki  az oltási munkacsoport vezetőjeként az államtitkár.

A háziorvosok a legjobbat akarják a pácienseiknek. Erről szól a kérelmük, amit kötelességünk segíteni. Nagyon...

Közzétette: Dr. Nemény András – 2021. március 13., szombat

Ennek mindenesetre ellentmondani látszik, hogy szombathelyi háziorvosok a hétvégén nyílt levélben sürgették az önkormányzati oltópontok mielőbbi megnyitását. Felhívásukban arra hivatkoznak, hogy ezeken a helyeken rendelési időn kívül, a járványügyi szabályokat szigorúan betartva, a rendelői ellátásra érkező betegektől térben és időben is elkülönítve tudnának oltani.