Tömegkarambol volt az M5-ösön

2022.08.06. 13:16
Több baleset is történt szombat délelőtt az utakon, emiatt sávlezárásra és jelentős torlódásra kell számítani az M5-ös autópálya több szakaszán, továbbá az M1-es autópályán és az M0-s autóút déli részén is.

Munkavégzés miatt torlódik a forgalom az M5-ös autópályán: a Budapest felé vezető oldalon, Csengele térségében több kilométeres torlódásra kell készülni. Aki teheti, már a 140-es kilométernél lévő Kistelek csomópontban térjen le a pályáról, és az 5-ös főúton Kiskunfélegyházáig kerüljön – tájékoztatott az Útinform közleménye.

Baleset miatt sávlezárásra és jelentős torlódásra kell készülni

  • az M5-ös autópályán, Röszke felé Kiskunfélegyháza térségében a 106-os kilométernél;
  • az M1-es autópályán, Győr felé a 20-as kilométernél, Biatorbágy térségében;
  • az M0-s autóút déli szektorán – Szigetszentmiklós térségében – az M5-ös autópálya felé vezető oldalon a 20-as km-nél;
  • az 1-es főúton, Szárliget térségében a 43-as kilométernél.

Pásztó térségében a 21-es főúton a 28-as kilométernél két autó ütközött össze. Teljes útzár mellett helyszínelnek. Pásztón keresztül terelik el a forgalmat.

Az M1-es autópályán, Győr térségében a 123-as kilométernél megszűnt a baleset miatti forgalomkorlátozás, a főváros felé tartóknak továbbra is több kilométeres torlódásban kell araszolniuk.

Erős a forgalom a Balaton felé az M7-es autópályán, Tárnoktól Székesfehérvárig szakaszos lassulások növelik meg a menetidőt.

A hőségriadó miatt egész napra felfüggesztették a kamiontilalmat a hazai közutakon. A tiszti főorvosi intézkedés további meghosszabbítása esetén a kamionstop feloldása automatikusan kiterjed vasárnapra is!