Magyar cég is van a Youtube legjobban ajánlott partnerei között

2015.07.22. 16:53

Negyvenkilenc zenei tartalommal vagy jogkezeléssel foglalkozó céget és ügynökséget nevezett a Youtube, akiket partneri együttműködésre ajánl minden zenésznek és előadónak. Köztük van a Deezer-perrel kapcsolatban egyik cikkünkben is megszólaló WM Music Distribution, ami a legrégebbi digitális zeneterjesztő az országban.

A Youtube Partnerek azért van szüksége a zenészeknek, hogy az online lejátszásokat érintő jogkezeléseket eredményesen hajthassák végre. A 2008 óta működő WMMD nagyjából 350-400 hazai előadóval és független hangfelvétel-tulajdonossal áll kapcsolatban, akik az internetes zenefogyasztás elterjedésével egyre jobban támaszkodnak az olyan bevételekre, mint a Youtube-ból származó pénz, amire 2012 magyar előadók és zenészek is jogosultak.

A WMMD prémium partneri státusza azt is jelenti, hogy rajtuk keresztül nem csak a saját csatornára feltöltött videó és zene után történhet jogkezelés, hanem mások által felrakott, de saját tartalom után is. A WMMD az egyetlen magyar, illetve közép-kelet európai cég, ami felkerült a Youtube ezen a linken olvasható prémium partneri listájára.