eur:
393.46
usd:
366.96
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2019. április 4-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István lezárta a vitát

Szerdán még megvalósulni látszott a főpolgármester-jelölti vita, most Tarlós István levélben fejette ki ellentétes véleményét az ügyben.

Szerdán még úgy tűnt, egyre közelebb vannak a főpolgármester-jelöltek a nyilvános vitához. Karácsony Gerely, a baloldali pártok közös jelöltje hétfőn hívta vitára Tarlós István főpolgármestert. Kedden az index megkérdezte a városvezetőt a vita lehetőségéről, aki annyit mondott: "Hát persze, nincs több válaszom erre."

Később az ATV híradójának a főpolgármester azt mondta, elvileg lehet a vitát mérlegelni, és hogy most "a másik térfélen pattog a labda". Karácsony Gergely a főpolgármester által elvárt feltételekről írt a közösségi oldalán. Helyszínnek az Átriumot javasolja, a vita a város állapotáról, jövőjéről és a budapestieket legjobban érdeklő kérdésekről szólna, mint például: egészségügy, lakhatás, közlekedés, környezetvédelem.

A harmadik hivatalos jelölt, Puzsér Róbert szintén jelezte, hogy elfogadja az október 5. és 9. közötti időpontot és a helyszínt. Szerinte Budapest polgárainak hallaniuk kell azok érveit, akikre a fővárost bízzák.

Tarlós István "Végtelen vita a vitáról?" címmel írt levelet, amelyet az atv.hu közölt. Ebben felveti, hogy Karácsony csupa olyan témát jelölt meg, amelyekben a törvények kizárják az önkormányzatok és a főpolgármester cselekvési lehetőségét, olyan ígéretekkel kampányol, amelyekről tudnia kell, hogy nincs módja betartani, és azt is a káosz jelének tartja, hogy azt sem tudni, hány jelölt venne részt a tervezett vitán.

"Mivel a meghatározó feltételeket nyilvánvalóan kerülgeti, és ráadásul még a vita résztvevőinek köre is veszekedés tárgya, aminek a feltételekkel kapcsolatban további kiszámíthatatlan következményei lehetnek, így a vitáról való vitát méltatlannak és álságosnak tartom. Arra jó, hogy a kampány ne arról szóljon, amiről szólnia kell.

Amíg a feltételek ennyire ködösek, a vita vitájáról nem kívánok tovább kommunikálni"

- írta csütörtöki levelében Tarlós István.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×