eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kásler Miklós: környezetünkben elindult a járvány második hulláma

A miniszter szerint fontos a maszkviselés, és a megfelelő kormányzati intézkedések.

Az emberi erőforrások minisztere azt mondta: a környező országokban elindult a második hullám, vagy ha úgy tetszik, az első hullám második fázisa erősödött fel. Kásler Miklós a Facebookra feltöltött videóinterjúban úgy vélte, hogy a helyzet nagyon hasonlít a március elejihez. Úgy értékelte:

most is nagyon fontos, hogy a kormány megfelelő ritmusban megfelelő intézkedéseket hozzon.

Kiemelte, hogy az első fázisban sikeres védekezésnek köszönhetően itthon a fertőzések és halálozások száma messze alatta maradt a nyugati országokénak.

Megerősítette, hogy egyelőre sem gyógyszer, sem oltóanyag nincs, ezért rendkívül fontos az általános járványügyi szabályok szigorú betartása, a maszk újbóli, megfelelő viselése, a kellő távolság megtartása, a gyakori kézmosás.

Kásler Miklós itthoni nyaralást ajánlott a családoknak. Mint mondta, ő a járványtól függetlenül is itthon szokott pihenni, mert itt érzi otthon magát.

Mérföldkő a magyarság kutatásában

Az interjúban a miniszter arról is beszél, hogy mérföldkőhöz érkeztek a magyarság származásával kapcsolatos kutatások. Megerősítette, hogy archeogenetikai kutatásokkal vissza tudták vezeti az Árpád-házat körülbelül 4500 évig.

Mint mondta maga a család az ókori Baskíriában alakult ki, körülbelül 2000 évig éltek azon a területen, amit most úgy mondhatnánk, hogy Afganisztán északi része, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Kazahsztánnak a déli része. Majd körülbelül 2000 évvel ezelőtt az Uraltól kicsit délre és kicsit nyugatra foglaltak szállásterületet.

Kásler Miklós szerint ezért fontos tisztában lenni a magyarság származásával, mert Európa egyik legjelentősebb dinasztiája eredetének a meghatározása segíthet a magyar történelem, őstörténet megértéséhez is.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×