eur:
388.55
usd:
361.44
bux:
68884.74
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Facebook/Novák Katalin

Novák Katalin: patrióta megközelítés nélkül nem lehetünk sikeresek

E hozzáállás a gazdaság- és a családpolitikában is megjelenik.

Patrióta, a nemzeti érdekeket és értékeket a középpontba helyező megközelítés nélkül nem lehetünk sikeresek - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Novák Katalin beszámolt arról, hogy a Mathias Corvinus Collegium és a Danube Institute meghívására részt vett Patriotic Talks elnevezésű online nemzetközi konferencián. "Elmondtam, hogy számomra a hazaszeretet a kultúránk, a hagyományaink és a keresztény értékeink mindennapi tiszteletét jelenti" - írta.

A miniszter úgy fogalmazott: "törődünk honfitársainkkal, és egyéni céljaink megvalósításakor a közösségi érdekeket is szem előtt tartjuk". Kiemelte, "patrióta, a nemzeti érdekeket és értékeket a középpontba helyező megközelítés nélkül nem lehetünk sikeresek". Magyarország a patrióta gazdaságpolitikának köszönhetően az elmúlt években jelentős gazdasági sikereket ért el, a belső erőforrásokra támaszkodó családpolitika pedig nemzetközi ismertségre és elismertségre tett szert - tette hozzá.

Novák Katalin kitért arra is, hogy a patriotizmusnak ma mégis sokan negatív jelentést tulajdonítanak, mert "az uralkodó nyugati liberális gondolkodás a nemzeti tradíciók, értékek meghaladásában, a »nemzetiről« a »nemzetközire« történő felváltásában hisz".

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×