eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára beszédet mond a Családbarát Magyarország Központ és Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat örökbefogadás világnapján tartott örökbefogadásról szóló konferenciáján Budapesten 2022. november 9-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Havi 75 ezer forint plusz 1600 tanárnak - ilyen pályázatot hirdet a kormány

A most kezdődő tanévben több mint 1600 pedagógus részesülhet a támogatásban.

Havi nettó 75 ezer forintos ösztöndíjra pályázhatnak a tanárok a kormány által augusztus 22-én meghirdetett Köbüki programban.

"Azokat a tanárokat támogatjuk, akik a tehetséggondozásban kulcsszerepet játszanak. Az ő ösztönzésükre, munkájuk elismerésére hoztuk létre a Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíjat" – nyilatkozott Hornung Ágnes családügyi államtitkár a magyarnemzet.hu portálnak.

Az oktatók nyílt pályázati rendszerben, a www.emet.gov.hu oldalon jelentkezhetnek. A nyertes pályázók tíz hónapon át havi nettó 75 ezer forint támogatást kaphatnak munkájuk további folytatására, a tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő tevékenységük ösztönzésére.

A pályázat benyújtására egy hónapig van lehetőség, az eredményhirdetés októberben lesz.

A családügyi államtitkár azt mondta, ez az ösztöndíjprogram nem a köznevelési rendszerhez kapcsolódó bérkiegészítésre, hanem a tehetséggondozás támogatására irányul. Az ösztöndíjért nem kell pluszmunkát vállani, azok jelentkezhetnek, akik már legalább három éve középfokú köznevelési intézményben tanítanak és kiemelkedő tehetséggondozó tevékenységet folytatnak.

A jelentkezéshez a pályázóknak pályázati űrlapot kell kitölteniük, a beadott pályázatokat a kiírásban is szereplő objektív pontozási rendszer alapján bizottság értékeli majd, amelybe egy tagot a Belügyminisztérium, egyet a Kulturális és Innovációs Miniszté­rium, egyet pedig a Nemzeti Pedagógus Kar delegál. Ők készítik elő a pályázatokról a döntést, amelyet végül a kulturális és innovációs miniszter hoz meg.

A tanárok egyénileg jelentkezhetnek a Köbüki ösztöndíjra, hiszen a pályázat független attól, hogy a jelentkező melyik középfokú oktatási intézményben dolgozik.

"A forrás rendelkezésünkre áll, a most kezdődő tanévben több mint 1600 pedagógus részesülhet a támogatásban, amelyre több mint 1,2 milliárd forintot különítettünk el" – jelentette ki Hornung Ágnes.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a Köbüki ösztöndíj a Nemzeti Tehetség Program (NTP) része, melyet idén sok szempontból megújítanak, hogy átláthatóbb és az eredményeiben mérhetőbb legyen, illetve a tehetségek azonosítása egységes szempontok alapján történhessen. Valamennyi programot az új rendszerhez igazítva finomhangolnak: van olyan, amely jelentősebben átalakul, de a jól ismert programok folytatódnak.

A nyílt pályázatot a Kulturális és Innovációs Minisztérium közösségi oldalán jelentette be kedden:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×