eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Bróker Marcsiként ismertté vált D. Sándorné, a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező egykori vezetője az ellene üzletszerűen elkövetett csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Szolnoki Törvényszéken 2017. november 6-án. A vádlott az ügyészség szerint a pénzügyi jogsértések sorozatát követte el, 767 embert csapott be, több mint 12 milliárd forinttal károsította meg őket.
Nyitókép: MTI/Mészáros János

Bróker Marcsi szerint rossz a vádirat

Szerinte a tárgyalóteremben színjáték zajlik. Nyilatkozott arról is, hogy mit bánt meg.

Hogy felment-e majd a bíróság? Három évet leültem, egy éve nem hagyhatom el a lakóhelyemet, valaki biztosan talál majd valamit ellenem – mondta a Blikknek a 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendjének megsértése miatt vád alá vont D. Sándorné, azaz Bróker Marcsi, a karcagi Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője a Szolnokon zajló per újabb tárgyalási fordulója előtt. Szerinte rossz a vádirat, mert nem csalt, legfeljebb jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért vonhatják felelősségre. "A bíróság korrekt, de a tárgyalóteremben színjáték zajlik. Vicc, hogy egy nyugdíjas követel tőlem 1 milliárd forintot. Összességében nem okoztam kárt, hiszen több volt a kifizetésem, mint a bevételem."

Kijelentette, megbánta, hogy belevágott az üzleti életbe, de szerinte Magyarországon szándékosan tették tönkre a brókercégeket, az ő cége is ennek lett az áldozata. Erről könyvet is ír majd, amiben állítása szerint mindent őszintén elmond. A bulvárlapnak beszélt arról is, csak Belize-ben értesült arról, hogy nemzetközi elfogatóparancs van ellene, így a két hetes út két évig tartott. Sajnálja azt is, hogy a lányainak a botrány kirobbanása után kapott fenyegetések hatására el kellett menekülniük Karcagról.

A nő beszélt arról is, hogy nyugdíjas lett, mivel azonban a 260 ezer forintos nyugdíja felét levonja a NAV, mert állítólag 30 milliós adótartózása van, nem tud megélni és így lánya segítségére szorul.

A keddi tárgyaláson a nő három korábbi könyvelőjét hallgatták meg, azt mondták, az asszony eltitkolta a könyvelők előlük, hogy nincs engedélye pénzintézeti tevékenységre. Egyébként maguk a könyvelők is adtak át pénzt befektetésre az egykori üzletasszonynak, aki a piaci kamat tripláját ígérte nekik. A Blikk beszámolója szerint egyikük 3 milliót bízott az asszonyra, akitől majdnem a háromszorosát kapta vissza hozamként, de még így is további 2 milliót követel tőle.

D. Sándornét különösen jelentős kárt okozó, több mint tizenkétmilliárd forintos csalással vádolja a Szolnoki Törvényszék. Ellene 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendjének megsértése miatt indult büntetőeljárás. Tavaly december 10-e óta szabadlábon védekezhet, otthonát naponta csak két órára hagyhatta el.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×