eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Felvágatlan orosz ezerrubeles bankjegyek az orosz Goznak Részvénytársaság moszkvai pénzjegynyomdájában 2019. július 11-én. A vállalat évente mintegy 11 tonnányi különleges minőségű értékpapírt, 7 milliárd bankjegyet, 3,5 milliárd érmét, 40 millió útlevelet és 30–45 millió postai bélyeget állít elő.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Június közepétől fizet osztalékot a részvényeseinek az OPUS

Egy év alatt megduplázta profitját az OPUS GLOBAL Nyrt., így történelmi csúcsot jelentő, 45 milliárd forintos nettó eredményt ért el a szintén rekord, 686 milliárd forintos árbevétel mellett. A cégcsoport az éves jelentéssel egy időben közzétette első hosszú távú stratégiáját.

Tíz napirendet tárgyalt az OPUS GLOBAL Nyrt. közgyűlése, ezek közül a legfontosabb, hogy a cégcsoport fennállása óta először osztalékot fizet, 6,7 milliárd forint értékben, a tavalyi 11,7 milliárdos eredménye után. Egy részvényre 10,3 forint osztalék jut, a fennmaradó összeg pedig az eredménytartalékba kerül. A beszámolók mellett stratégiai döntéseket is hoztak, két évre szóló konszolidációs időszak mellett szavaztak, a következő akvizíciós időszakot pedig 2027 és 2029 között hirdették meg.

"Négy kiemelt szegmensünk van, ahol Magyarországon emblematikus, piacvezető cégekkel rendelkezünk. Ez az ipari-építőipari szegmensünk, a turisztikai szegmensünk, amelynek a zászlóshajója a Hunguest, energetikai szegmensünk, ami a Titászt, Tigázt foglalja magában, illetve az élelmiszeripari szegmensünk, amely pedig a Kall és a Viresol gabonafeldolgozó cégeket jelenti" – mondta az InfoRádióban Medgyesi Attila.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. csoportirányításért felelős vezérigazgató-helyettese arról számolt be, hogy folytatódik az Opus diverzifikációja, amit nemcsak iparági szinten, hanem földrajzi értelemben is értelmeznek, ami azt jelenti, hogy a külföldi célpontokat fogják preferálni.

"Ezt a stratégiai anyagot nem azért tettük közzé, mert valamilyen előre letárgyalt tervünk van, amit 2027-ben fogunk élesíteni. Ez egy sorvezető, ez egy zsinórmérték, egy iránymutatás arról, hogy milyen pályát szeretnénk befutni" – tette hozzá Medgyesi Attila. Kiemelte, hogy a 2026-ig tartó időszakban vállalást tettek arra is, hogy minden évben a konszolidált eredmény minimum 15 százalékát kifizetik osztalékként, továbbá 2026-ig 10 milliárd forint értékben saját részvény-visszavásárlási programot indítanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×