eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Angela Merkel német kancellár
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Angela Merkel megszólalt a magyar Juncker-plakátokkal kapcsolatban

A német kancellár teljes szolidaritásáról biztosította az Európai Bizottság elnökét. A pártszövetség - aminek korszakos vezetője volt a közelmúltig - számos prominense is megnyilvánult.

Teljes szolidaritásáról biztosította csütörtökön Angela Merkel német kancellár Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét a migrációval foglalkozó magyar kormányzati kampánnyal kapcsolatban.

"Teljes mértékben kiállok Jean-Claude Juncker mellett, szolidárisak vagyunk, és ezt a Magyarországgal folytatandó tárgyalásainkon is világossá tesszük majd"

- mondta a német kancellár a Burkina Fasó-i elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján újságírók kérdésére válaszolva. Merkel válaszát a dpa német hírügynökség ismertette.

A héten indult Magyarországon az új bevándorlásellenes plakátkampány az "Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!" szlogennel. A plakátokon Jean-Claude Juncker és Soros György, magyar származású amerikai milliárdos arcképe látható.

Juncker korábban azzal reagált a kampányra, hogy kijelentette: "a hazugságok ellen nem sokat lehet tenni", s úgy vélekedett, hogy a Fidesznek nincs helye az Európai Néppártban.

Előzőleg az EB-elnök úgy fogalmazott, "teljességgel képtelen arra, hogy utáljon valakit", egy brüsszeli rendezvényen pedig "jóbarátjának" nevezte Orbán Viktort.

A csütörtöki budapesti Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter újságírói kérdésre azt mondta, a plakátkampányról bárki elmondhatja a véleményét, az pedig a valóságon alapul. Hozzátette: Jean-Claude Juncker az EU-ból a briteket kiengedte, a migránsokat pedig be. Ez utóbbit írta a Facebookon szerdán Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×