eur:
391.41
usd:
365.6
bux:
68032.12
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő nyilatkozik a sajtónak, miután voksolt egy minszki szavazóhelyiségben 2019. november 17-én, a fehéroroszországi parlamenti választás napján. A 6,8 millió szavazásra jogosult a törvényhozás alsó háza, a képviselőház 110 tagját választja meg négy évre.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Putyinnal egyeztetett Lukasenka

Telefonon vitatta meg Vlagyimir Putyin orosz és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a Fehéroroszországban és az ország körül kialakult helyzetet - jelentették szombaton orosz hírforrások a BeLta fehérorosz hírügynökségre, illetve a fehérorosz kormány sajtószolgálatára hivatkozva.

Lukasenka nem sokkal az egyeztetés előtt leszögezte: az országban zajló tüntetéshullám már nem csak Fehéroroszország számára jelent fenyegetést.

A volt szovjet tagköztársaságban napok óta tömeges tüntetések zajlanak a vasárnap tartott elnökválasztás eredményei elleni tiltakozásul. Szombaton ismét több ezren vonultak utcára Minszk belvárosában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 09:43
×
×
×
×