eur:
395.6
usd:
371.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az új koronavírus elleni oltóanyagokról tartott brüsszeli sajtóértekezleten 2021. október 18-án. Itt közölte, hogy az Európai Unió több mint egymilliárd adag oltóanyagot exportált több mint 150 országba, és ezáltal a világ legnagyobb szérumexportőre lett.
Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Yves Herman

Ursula von der Leyen: ideje gondolkodni a kötelező védőoltáson

Az Európai Bizottság elnöke szerint akármi is lesz a döntés, azt a tagállamok kormányainak kell meghozniuk.

Itt az ideje „elgondolkodni” a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételén – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán. Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta, a döntés mindenképpen a tagállamok kormányai hoznák meg – szúra ki a Hvg.hu az AFP értesülését.

„Beszélnünk kell arról, hogyan tudjuk ösztönözni és esetleg kötelezővé is tenni a koronavírus elleni oltást az Európai Unión belül. Ebben a kérdésben közös álláspontra kell jutnunk. De úgy vélem, feltétlenül szükség van arra, hogy lefolytassuk ezt a vitát” – idézi Von der Leyent a francia hírügynökség.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×