eur:
394.45
usd:
370.71
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Olekszandr Drabinko ukrán metropolita (j2) szertartást vezet a Jézus Színeváltozása ortodox székesegyházban, Kijevben 2022. december 3-án, az orosz légi csapások okozta kijevi áramkimaradások egyike alatt.
Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Bronzvasárnap több mint ötszáz ukrán településen nincs áram

Harkiv régiója a leginkább érintett.

Több mint 500 ukrán településen nem volt áram vasárnap sem, miután az elmúlt hetek orosz támadásai nagymértékben megrongálták az ország elektromos hálózatát – közölte Evhen Jenin, a belügyminiszter első helyettese az ukrán televízióban.

Kijelentette, hogy az orosz erők továbbra is támadják az ország létfontosságú infrastruktúráját. Jelenleg az ország nyolc régiójában 507 településen nincs áramszolgáltatás.

Hozzátette, hogy

  • Harkiv régió a leginkább érintett, ahol 112 falu van elszigetelve.
  • Donyeck és Herszon régiókban több mint 90,
  • Mikolajiv régióban 82,
  • Zaporizzsja régióban 76, míg
  • a luhanszki régióban 43 helyen nincs áram.

Szombaton az ukrán hatóságok ismét arra szólították fel a civileket, hogy a romló életkörülmények ellenére tartsanak ki.

A déli Mikolajiv régió kormányzója, Vitalij Kim a televízióban azt mondta, hogy ki kell tartani, miközben az áramkimaradások naponta többször sötétségbe borítják az ukránok millióit, nem is beszélve a hidegről. A hőmérséklet már több napja fagypont alatt van az országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×