eur:
383.9
usd:
353.85
bux:
0
2024. május 27. hétfő Hella
2019. január 17-én az Illinois állambeli St. Charlesban készített kép Denny Laine angol zenész-énekes-dalszerzőről, a Moody Blues, majd a Wings rockzenekar alapító tagjáról, aki 2023. december 5-én, 79 éves korában a floridai Naplesben elhunyt.
Nyitókép: MTI/AP/Invision/Rob Grabowski

Elhunyt Denny Laine, a Moody Blues és a Wings volt gitárosa

Elhunyt Denny Laine zenész, dalszerző, a Moody Blues frontembere, a Wings (Paul McCartney együttese) gitárosa. A brit muzsikus kedden, 79 éves korában halt meg Floridában.

Denny Laine, aki a hatvanas évek egyik emlékezetes slágerét, a Go Now-t énekelte, és társszerzője volt több Wings-dalnak, az elmúlt években tüdőbetegségben szenvedett. Állapota idén fordult rosszabbra, halálhírét felesége, Elizabeth Hines tette közzé – írta a theguardian.com.

A McCartney-házaspár mellett Laine volt az egyetlen állandó tagja a Wingsnek, és a zenekar valamennyi albumán játszott a hetvenes években. Olyan dalok társszerzője volt, mint a No Words vagy a Mull of Kintyre, amely a mai napig a legnagyobb példányszámban fogyott nem jótékonysági kislemez az Egyesült Királyságban.

Ő volt a dalszerzője a Time to Hide című számnak, amely a Wings 1976-os lemezén, a Wings at the Speed of Sound-on található, és Laine írta az Again and Again and Again-t is, utóbbi az 1979-ben megjelent Back to the Egg című korongon szerepel. A Wings feloszlása után, a nyolcvanas évek elején közreműködött Paul McCartney Tug of War, valamint Pipes of Peace című szólólemezén.

„Mély szomorúsággal értesültem arról, hogy egykori zenekari társam, Denny Laine elhunyt. Számos emlékem fűződik a vele töltött időszakhoz, kezdve azzal, amikor a Beatles a Moody Blues-zal közösen turnézott. Denny az induláskor csatlakozott a Wingshez, amelynek kimagasló vokalistája és gitárosa volt. Legemlékezetesebb előadása minden bizonnyal a Go Now, egy régi Bessie Banks-dal előadása volt, amit csodálatosan énekelt” – idézte fel Paul McCartney közösségi oldalán.

Mint felidézte, a közösen írt dalok közül a legnagyobb sikert a Mull of Kintyre aratta, amely nagy sláger volt a hetvenes években. Kitért arra, hogy bár a Wings után elsodródtak egymástól, az elmúlt években sikerült helyreállítani barátságukat, és együtt emlékeztek a régi időkre. „Denny hatalmas tehetség volt, kiváló humorérzékkel, és mindig készen állt arra, hogy másokon segítsen. Minden rajongójának hiányozni fog, barátai nagy szeretettel fognak gondolni rá”.

Denny Laine a hetvenes évek első felétől összesen tizenkét szólóalbumot készített, az utolsó a 2008-ban megjelent The Blue Musician című anyag volt.

Címlapról ajánljuk
Csiki Varga Tamás: új Gripenek már komoly csapásmérő képességet jelentenének

Csiki Varga Tamás: új Gripenek már komoly csapásmérő képességet jelentenének

Sajtóértesülések szerint újabb Gripenek beszerzését tervezi a Magyar Honvédség. Csiki Varga Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének tudományos főmunkatársa kiemelte, hogy anyagilag komoly vállalásról lenne szó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.27. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, a párt EP és fővárosi listavezetője
Nem hozta meg a kívánt eredményeket a harkivi offenzíva, elfogyott Putyin türelme - Háborús híreink hétfőn

Nem hozta meg a kívánt eredményeket a harkivi offenzíva, elfogyott Putyin türelme - Háborús híreink hétfőn

A harkivi offenzíva megindítása óta Oroszországnak nem sikerült végrehajtania a pufferzóna kialakításáról szőtt terveit, a támadás pedig látványosan lelassult. Az orosz védelmi minisztériumot érintő tisztogatások azt jelezhetik: elfogyott Vlagyimir Putyin türelme. Olaf Scholz német kancellár az "eszkaláció elkerülése miatt" továbbra sem tervezi engedélyezni, hogy Ukrajna nyugati fegyverekkel Oroszország területét támadja (bár erre alkalmas eszközöket Berlin nem is szállít Kijevnek). Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 25. 08:34
×
×
×
×