eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A győri Béatrice Edwige (k) és Sanja Vujovic, a montenegrói csapat játékosa (b) a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában, a második csoportban játszott Győri Audi ETO KC - Buducnost Podgorica mérkőzésen a győri Audi Arénában 2020. február 1-jén.
Nyitókép: Krizsán CsabaMTI/Krizsán Csaba

Nagy csatában győzött a Győr a BL-ben

A címvédő Győri Audi ETO KC 26-24-re legyőzte a montenegrói Buducnost Podgorica csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában, szombaton.

A győriek két nyeretlen mérkőzés - a siófoki vereség és a francia Brest Bretagne elleni döntetlen - után fogadták a montenegrói bajnokcsapatot.

A hazaiak a 11. percben vezettek először a mérkőzésen, és a huszadik percben voltak először kétgólos előnyben. Az ETO a nehézkes kezdés után egyre jobban játszott, majd Veronica Christiansen hibái miatt némileg megtorpant. A folytatásban Amandine Leynaud védéseire alapozva, illetve ellenfele hibáit kihasználva ismét ellépett a Győr, és a szünetben három találattal vezetett.

A második felvonásban is őrizte előnyét a címvédő, ám a meccs háromnegyedénél némileg megakadt a támadójátéka.

Danyi Gábor vezetőedző időkérése után szélsőinek góljaival új lendületet vett a házigazda, és 25-20-ra elhúzott.

A győriek hármas gólsorozatára a Buducnost ugyanilyen szériával válaszolt, de Amanda Kurtovic találata után az utolsó percre már nem maradtak izgalmak, az ETO nagy csatában 26-24-re nyert.

A győriek legeredményesebb játékosa a norvég Kurtovic volt hét góllal. A vendégeknél Jovanka Radicevic tízszer talált be.

A két együttes huszadszor találkozott egymással a nemzetközi porondon, a győriek három vereség és négy döntetlen mellett 13. alkalommal győztek.

Az ETO egy hét múlva a román Ramnicu Valcea otthonában lép pályára a BL középdöntőjében.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×