eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa (k) ünnepli a Tottenham Hotspur elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjának második fordulójában játszott mérkőzésen Londonban 2019. október 1-jén. Balról csapattársa, Benjamin Pavard.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Minden amellett szól, hogy a Bayern este bajnok lesz

A Bayern kedd este tovább javíthatja saját rekordját: sorozatban nyolcadszor lehet a német labdarúgó-élvonal, a Bundesliga 1 bajnoka. Az európai topbajnokságokban ennél jobb eredménysora (egyelőre) senkinek sincsen, a Juventus harcban áll sorozatban kilencedik bajnoki elsőségéért

A Bundesliga 1-ben a 32. forduló következik, a bajorok előnye hét pont a Borussia Dortmunddal szemben. Akkor lesznek már a hét közben bajnokok, ha nyernek Brémában a Werder ellen, vagy ha a fordulóban a csak szerdán pályára lépő Dortmund nem szerez több pontot nálunk. A sárga-feketék ellenfele Szalai Ádám csapata, a kiesés ellen küzdő Mainz lesz, Dortmundban.

A Bayern nem csak hogy az újrakezdés óta, de február 9. óta minden bajnoki mérkőzését megnyerte, sőt idegenben december 7. óta, immár nyolc mérkőzésen százszázalékos. Ezeken a találkozókon csupán a legnagyobb rivális Borussia Dortmund ellen nyert egyetlen gólt szerezve, s az újrakezdés utáni első mérkőzésén, az Union Berlin ellen „érte be” két szerzett góllal. A többin legalább háromig jutott, legutóbb a BL-szereplésért harcoló Bayer Leverkusent 4-2-re verte.

A Werder Bremen múltjához méltatlan helyen, a tizenhetediken áll a 18 csapatos bajnokságban, ha nem tud pontot vagy inkább pontokat szerezni a Bayern ellen, még nagyobb bajba kerülhet. Egyelőre azonos pontszámmal áll az osztályozós helyen szerénykedő Fortunda Düsseldorffal, a Mainz három ponttal előzi meg őket. A Werder az előző fordulóban megkezdte a menekülést, 5-1-re győzött idegenben, igaz, a liga leggyengébb csapata, a már szinte biztos kieső Paderborn ellen.

A Bayern a legutóbbi tizenkét (!) mérkőzését kivétel nélkül megnyerte Brémában, a Werder 2009, március elsején tudott legutóbb otthon tartani legalább egy pontot a bajorokkal szemben.

Hansi Flick, miután lejárt Robert Lewandowski és Thomas Müller eltiltása, a sérült Thiago Alcantara kivételével a legerősebb tizenegybe tartozó játékosait tervezi pályára küldeni: Neuer - Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Coman, Müller, Gnabry – Lewandowski.

A Werder Bremen–Bayern München mérkőzés kedden 20.30-kor kezdődik, a Sport 1 élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×