eur:
392.76
usd:
366.1
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 24: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and third placed Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing celebrate in parc ferme during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 24, 2021 in Austin, Texas. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)
Nyitókép: Chris Graythen/Getty Images)

Verstappen nyerte az idegek harcát

Lewis Hamilton közel került, de megelőzni nem tudta Max Verstappent az utolsó körökben.

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíját Austinban, ezzel növelte előnyét a világbajnoki pontverseny élén.

A 24 éves Verstappennek ez az idei hetedik és pályafutása 18. futamgyőzelme, mellyel 12 pontra nőtt az előnye összetettben a címvédő és hétszeres világbajnok, most másodikként célba érő Lewis Hamiltonnal, a Mercedes brit versenyzőjével szemben.

Az Egyesült Államok Nagydíját Verstappen csapattársa, a mexikói Sergio Pérez zárta a harmadik helyen.

A rajtot Hamilton jobban kapta el, mint a pole pozícióból startoló Verstappen, és a vb-címvédő egy határozott manőverrel az első kanyarban meg is előzte holland riválisát. Verstappent Pérez is majdnem megszorongatta, de aztán a mexikói előzékenyen maga elé engedte csapattársát, aki üldözőbe vette az élen száguldó Hamiltont.

Verstappen a 10. körig próbálkozott Hamilton követésével, de támadni nem tudott, így a Red Bull istállónál úgy döntöttek, hogy egy korai kerékcserével megpróbálnak stratégiai előnybe kerülni az ellenféllel szemben. Két körrel később Pérez versenyautójára is feltették a friss abroncsokat, Hamilton pedig a 13. kör végén hajtott a boxba új gumikért, de csak Verstappen mögé ért vissza a pályára, lemaradása hat másodperc volt.

A 25. körben Verstappen, Hamilton, Pérez volt a dobogós helyeken száguldók sorrendje, majd az élen álló holland versenyző a 29. körben ismét a boxba hajtott kerékcserére. Hamilton a 37. kör végén állt ki friss abroncsokért, és több mint nyolc másodperces hátrányban tért vissza a pályára Verstappen mögé.

A következő öt körben Hamilton a felére faragta lemaradását Verstappennel szemben, tíz körrel a leintés előtt pedig már csak három másodperccel maradt le riválisától. Az utolsó három körben a vb-címvédő két másodpercen belülre került ellenfeléhez, de végül

a leintésig nem tudott támadást indítani, és meg kellett elégednie a második hellyel.

A vb két hét múlva Mexikóban folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×