Elhunyt Pat Stapleton egykori profi jégkorongozó

Forrás: Thinkstock -
Pat Stapleton halál jégkorongozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenkilenc éves korában elhunyt Pat Stapleton, az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Chicago Blackhawks legendája.

Elhunyt Pat Stapleton egykori profi jégkorongos. A kiváló védőt háromszor választották be az All Star-válogatottba, az 1968/69-es idényben csapatkapitányként 50 gólpasszt adott, ami akkor rekordnak számított a posztján.

Távozott a legendás jégkorongos Forrás: Thinkstock

Érdekesség, hogy Stapleton játszott a másik, akkor még létező nagy ligában (World Hockey Association), ahol ugyancsak bekerült az All Star-csapatba.

A WHA Hírességek Csarnokába az elsők között választották be.

A kanadai válogatottban is játszhatott, még pedig az 1972-es és 1974-es Kanada-Szovjetunió nyolc-nyolc találkozóból álló sorozaton. Karrierje során 635 NHL-mérkőzésen 43 gólt és 294 gólpasszt jegyzett, a WHA-ban pedig 372 találkozón 27 gól és 212 gólpassz volt a mérlege - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.