Időjárás: nagy károkat okozott az országban tomboló vihar

Forrás: TV2/Tények -
vihar kár Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási vihar pusztított szerte az országban, és rengeteg kárt okozott. Fák dőltek vezetékekre, Balatonlellén egy utcát öntött el a tó vize.

Hatalmas károkat okozott a pusztító vihar az országban. Fákat döntött ki a helyéről a szél, amelyek sok helyen a vezetékeket is szétszakították, a hatalmas lökések egy idős nénit fel is borítottak. Máshol dió nagyságú jégdarabok hullottak, egy autóra pedig ráomlott egy ház fala.

Fákat döntött ki a helyéről a szél Forrás: TV2/Tények

Balatonlellén egy utcát öntött el a tó vize, Várpalotánál még a vonatforgalom is szünetelt a felsővezeték szakadása miatt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője elmondta a Tényeknek, kedd délig összesen 250-szer riasztották a tűzoltókat az ország egész területén. Egy meteorológus szerint a szokatlan időjárást egy olyan front okozza, amely sarkvidéki levegőt hozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.