Donáth Anna is bejelentkezett a Momentum elnöki posztjáért

  • narancs.hu
  • 2021. október 28.

Belpol

Orosz Anna után a Momentum egyik EP-képviselője is elindul a pártvezetésért.

Orosz Anna mellett Donáth Anna is elindul Momentum elnöki posztjáért – értesült az Azonnali. A hírt a Momentum sajtóosztálya a Telexnek meg is erősítette.

Úgy tudni, az EP-képviselő Donáth a Momentum belső fórumán meghirdetett programja szerint „szociálisan érzékeny, zöld” pártban látja a jövőt. A közösségek erősítése és aktív, támogató állam mellett foglalt állást, mert egyéni megoldásokkal szerinte nem lehet felszámolni a 21. század válságait, pl. a klímakatasztrófát.

Donáth Anna a jelenlegi ügyvivő elnökkel, Orosz Annával mérkőzik majd meg a pozícióért. Mint ismert, Orosz a XI. kerület alpolgármestere, valamint ő lesz az összellenzéki képviselőjelölt jövő tavasszal az országgyűlési választáson. Ügyvivőként azután váltotta a pártot megalakulása óta vezető Fekete-Győr Andrást az elnöki poszton, miután Fekete-Győrtől gyenge előválasztási eredménye után megvonta tőle a bizalmat a Momentum küldöttgyűlése, és ő lemondott. Később Orosz Anna úgy döntött, a következő tisztújításon elindul az elnöki posztért.

(Azonnali, Telex)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk