Gődény György és egy fideszes képviselő pártját is nyilvántartásba vette az NVB

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. április 6.

Belpol

Nem zavarta a választási bizottságot, hogy korábban Gődény pártjának szombathelyi képviselőjének ajánlóívein halott emberek nevei szerepeltek. 

Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba pénteken a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A bejelentések megfeleltek a követelményeknek, ezért az NVB nyilvántartásba vette az Európai Parlament (EP) képviselőinek választására és az önkormányzati választásra a Normális Élet Pártját és a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártját. 

Mint a hvg.hu megírta, a Laposföld-díjas Gődény Györgyhöz kötődik a Normális Élet Pártja, aki elsősorban az oltástagadó nézeteivel hívta fel magára a figyelmet. A legutóbbi választáskor kiderült, hogy a párt szombathelyi képviselőjének ajánlóívein halott emberek nevei szerepelnek, a rendőrség 40 esetben állapította meg, hogy az ajánlóíveket szereplő nevek nem a név tulajdonosától származik. 

A Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának elnöke Szatmáry Kristóf, fideszes országgyűlési képviselő, egykori miniszteri biztos és a gazdaságszabályozásért felelős államtitkár. A 444.hu számolt be róla, hogy a 2018-as választások alatt a párt mindössze egy jelöltet állított, aki annyit csinált, hogy visszalépett a fideszes jelölt javára.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk