Késnek a nyugdíjak

  • narancs.hu
  • 2019. január 11.

Belpol

A MÁK hivatalos közlése szerint nincs ok az aggodalomra, délutánra minden meglesz.

Péntek reggel több lapnak is jelezték az olvasók: hiába várták a menetrend szerint reggeli utalással érkező nyugdíjakat, azokat még nem kapták meg, pedig ahogy mondják, eddig ilyen még sosem fordult elő.

A nyugdíjakat adott hónap 12-én szokták utalni, ha ez hétvégre esik, akkor az ezt megelőző pénteken. Ma azonban ezek elmaradtak.

A hvg.hu szerint több bank is jelezte, hogy várhatóan hétfőn fogják tudni utalni a nyugdíjakat, a csúszás pedig nem a banki renszerük hibája. A cikk szerint nemcsak a nyugdíj, hanem egyéb járulékok (ápolási díj és rokkantsági járadék) kiutalása is csúszik.

Az OTP és a CIB is a honlapján kérte az ügyfelek türelmét, és a nyugdíjak hétfői utalását helyezik kilátásba. A CIB azt írja, "a mai napra (2019.01.11.) várt nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Ennek pontos okáról, illetve a folyósítás várható időpontjáról az Államkincstár ügyfélszolgálata tud tájékoztatást nyújtani..."

Az Államkincstár eközben közölte az MTI-vel, hogy a bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek - közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel. A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el.

"Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg" - tették hozzá.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?