Sulyok Tamás nem fogja tisztázni a kegyelmi döntés hátterét

  • narancs.hu
  • 2024. április 8.

Belpol

Tőle sem fogjuk megtudni, miért kapott kegyelmet K. Endre. 

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője levelet küldött Sulyok Tamásnak a beiktatása után, „amiben arra kértem, hozza nyilvánosságra a Novák Katalin idejében született összes kegyelmi döntés hátterét és indoklását. Hisz az embereknek joguk van tudni, miért kapott kegyelmet K. Endre, ahogy joguk van tudni azt is, hány ehhez hasonló eset történt még az elmúlt időszakban”. 

Mint írta, a Sándor-palota válasza most érkezett meg, amiben kijelentik, hogy erre nem fog sor kerülni, hogy „Sulyok Tamásnak nincs lehetősége arra, hogy Novák Katalin döntéseit nyilvánosságra hozza”. 

„Szerintünk pedig fontos lenne, hogy tisztázzuk a kegyelmi botrány körüli kérdéseket és végre megtudjuk, mégis miért kapott kegyelmet egy pedofil bűnsegédje, és hány hasonló eset történt még ez idő alatt. Egy transzparenciában hívő köztársasági elnök ezért dolgozna” 

– írta bejegyzésében Bedő Dávid. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk