Új posztot kap Hoppál Péter

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 28.

Belpol

Visszavonták a miniszteri biztosi kinevezését. 

Hivatalos Értesítőben jelent meg Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter utasítása, amelyben csütörtöktől visszavonta Hoppál Péter miniszteri biztosi kinevezését. Ezzel párhuzamosan a Magyar Közlönyben megjelent ugyanis egy Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat – írja a 24.hu. 

Csütörtöktől 2024. december 31-ig 

Hoppál a magyar–török közös kulturális évad 2024. évi megrendezésének előkészítéséért és lebonyolításáért felelős kormánybiztos.

Mostantól ő felel az évad magyar programjaiért, kapcsolatot tart az ezek megvalósításában feladattal rendelkező állami, önkormányzati szervekkel, gazdálkodó és civil szervezetekkel, a török kormányzati és nem kormányzati partnerekkel.

A jövőben Hoppál Péter

  • tekinti át a Magyarországon található turkológiai gyűjtemények helyzetét,
  • ő tesz javaslatot tesz az azokkal kapcsolatos kérdések rendezésére, azok bemutatására,
  • vizsgálja meg az Isztambulban található, az Erdélyi Fejedelemség követségének korábban otthont adó épület felújításának, hasznosításának lehetőségét,
  • segíti az évad megrendezésében érintett kulturális és civil szervezetek tájékoztatását, bevonását a rendezvényekbe, a törökök által szervezett hazai programok lebonyolítását

Feladatai ellátása közben szükség szerint együttműködik Szijjártó Péter külgazdasági éskülügyminiszterrel, valamint a feladatkörük szerint érintett miniszterekkel. Hoppál Péter tevékenységét a Kulturális és Innovációs Minisztérium szervezetében működő 5 fős titkárság segíti. A kormány irányítása alatt álló szerveknek, intézményeknek a – személyes adatnak nem minősülő – adatokat, információkat és elemzéseket a kormánybiztos rendelkezésére kell bocsátaniuk, számolt be a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk