Vizsgálatot indít az OLAF lombkoronasétány-ügyben

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 17.

Belpol

A csalás elleni hivatal ellenőrei is kíváncsiak a csemeték között álló faalkotmányra. 

Vizsgálatot indít a Nyírmártonfalván épített lombkoronasétány ügyében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Donáth Anna európai parlamenti képviselő és Hadházy Ákos országgyűlési képviselő közös beadványa alapján –közölte a Momentum.

A Hajdú-Bihar megye Nyíradonyi járásában lévő kétezer lelkes település polgármestere, Filemon Mihály uniós projekt keretében erdőközjóléti beruházást hajtott végre: lombkoronasétányt építtetett, amelyet bárki megnézhet. Csakhogy mire ez elkészült, az erdőt ki kellett vágni. Filemon újratelepítette a területet, így a sétány, amely normális körülmények között egy kifejlett erdő lombkoronaszintjébe vezeti be az embert, most facsemeték között húzódik.

A beruházásról az Átlátszó számolt be először Hadházy Ákossal, akinek azóta is a helyszínen készített fotó a Facebook-háttérképe.

A lombkoronasétányról, építtetőjéről és a település közéletéről ebben a riportban számoltunk be:

A sétányról később megírtuk, hogy az oda vezető utat a tulajdonos, Filemon Mihály lezáratta, talán azért, hogy elejét vegye a „búcsújárásnak”. A látványosság ugyanis nagyon népszerű lett, sokan mentek el megnézni.

Mémek is készültek róla, az egyik a Jurassic park című filmből merített hozzá ötletet

Donáth és Hadházy áprilisban küldött beadványt az OLAF-hoz ebben az ügyben. 

A szervezet most azt írta, hogy „elemezte a kapott információt és vizsgálatot indított az említett pályázatok tárgyában.” 

Donáth furcsállja, hogy miközben az OLAF úgy találta, ezt az ügyet meg kell vizsgálni, a magyar kormány által felállított Integritás Hatóság hallgat a beruházásról. 

„És a kormány még csodálkozik, hogy a sorozatos ígérgetéseikkel ellentétben nemhogy nem érkeztek még meg a befagyasztott EU-s pénzek, de láthatóan már abban sem biztosak, hogy azok megérkeznek-e valaha ennek a kormánynak a regnálása alatt”  – írja a Momentum európai parlamenti képviselője.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Sőrés Zsolt: A projektjeimnek Magyarországon nincs piacuk

  • Bárdos Deák Ágnes

A zeneszerző-intermédia-művész 2021-ben elnyerte az egyik legrangosabb német kortárs művészeti elismerést, a DAAD-ösztöndíjat zenei-hangművészeti kategóriában. Jelenleg is Berlinben él, lemezeket készít, lakáshangversenyt ad és készül a velencei zenei biennáléra. Erről beszélgettünk vele.