Internetes csalók áldozata lett Gattyán György, 50 milliót emeltek le a számlájáról

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 5.

Bűn

Az üzletember bankkártyájának adatait egy internetes vásárlás során szerezhették meg.

Blikk információi szerint

a rendőrség több személy ellen is eljárást folytat, akik a gyanú szerint mintegy 50 millió forintot emeltek le Gattyán György bankszámlájáról.

A lap informátora elmondta, hogy lassan fél éve folyik a nyomozás, és az eddigi adatok azt mutatják, hogy az üzletember bankkártyájának adatait egy internetes vásárlás során szerezhették meg.

"Az egyik munkatársa rendelt interneten eszközöket, pipereholmikat, a számla kiegyenlítésekor pedig a főnöke kártyájának adatait használta" – mondta a névtelenséget kérő forrás, hozzátéve, hogy a nőnek felhatalmazása volt az adatok megadására.

A lap úgy tudja, egy magyar és ukrán bűnözőkből álló csoportnak sikerült hozzáférnie Gattyán György bankszámlájához.

A cikk szerint a feljelentés után pénzmosás alapos gyanújával indult nyomozás. A bűnszervezet több feltételezett tagját sikerült azonosítaniuk a nyomozóknak, sőt többeket őrizetbe is vettek.

"Valóban csalás áldozata lett Gattyán György. Részletekről azonban a folyamatban lévő nyomozás sikerességére való tekintettel nem beszélhetünk" – nyilatkozta a Gattyán által alapított és tulajdonolt Docler cégcsoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk