Jeffrey Epstein volt barátnőjét letartóztatta az FBI

  • narancs.hu
  • 2020. július 2.

Bűn

A gyanú szerint Ghislaine Maxwell is részt vett az Epstein által gyereklányokból felépített szexhálózat működtetésében.

Letartóztatta az FBI Ghislaine Maxwellt, a New York-i közélet egy ismert figuráját, Jeffrey Epstein korábbi barátnőjét, aki a gyanú szerint maga is részt vett az Epstein által fenntartott pedofilhálózat működtetésében - írja az Index BBC közlésére hivatkozva.

Jeffrey Epstein milliárdost még 2019 július elején tartóztatták le emberkereskedelem és pedofília vádjával, majd augusztusban holtan találták cellájában, a hivatalos magyarázat szerint öngyilkos lett.

Ghislaine Maxwell, Epstein korábbi barátnóje azután kezdett testőrt fogadva bujkálni, miután kirobbant tavaly az évtizedekre visszanyúló Epstein körüli, még mindig nem teljes egészében feltárt botrány, amelyben a szexre kényszerített gyereklányok, gazdag üzletemberek, a világelit politikusai, rejtélyes kalandsziget egyaránt szerepelnek - írják.

Maxwell egyébként a brit médiacézár, Robert Maxwell lánya, aki a Mirror Group tulajdonosa volt. A vádakat tagadja, és azt is, hogy bármit tudott volna Epstein bűneiről és ügyeiről. Epstein korábbi áldozatai közül viszont többen is állítják, hogy Maxwell szervezte be őket, például masszőrként szervezte be az erotikus szolgáltatásra is kényszerített lányokat a bankárhoz.

Jeffrey Epstein a halála előtt két nappal írta alá a végrendeletét

Epstein minden vagyonát egy ismeretlen összetételű társaságra hagyta. A halála előtt két nappal írta alá a végrendeletét Jeffrey Epstein milliárdos, akit emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával helyeztek előzetes letartóztatásba, és aki a hivatalos jelentés szerint öngyilkos lett a börtönben - jelentette a New York Post című lap hétfőn este.

Figyelmébe ajánljuk