Bevándorláspárti ellenzéki polgármesterjelöltekkel riogat a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 17.

Fekete Lyuk

Kezdődik.

Az ellenzék bevándorláspárti polgármesterjelöltjei nagy veszélyt jelentenek a településekre – jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Most se tud mást kitalálni a kormánypárt, így jobb híján megint csak a félelemkeltésre alapoz.

Halász János úgy fogalmazott, az októberi önkormányzati választás tétje különösen nagy a magyar településeknek, a bevándorláspárti európai baloldal ugyanis minden szinten ki akarja építeni a hálózatát a tagállamokban. Kormányzati és önkormányzati szinteken is olyan politikusokat akar pozícióba helyezni, akik hajlandóak a migránsok elosztására és betelepítésére – hangsúlyozta ezt a sületlenséget Halász.

A szóvivő konkrét példát is kitalált, bár szerinte a magyar ellenzék tele van migránspárti polgármesterekkel,. "Díszpéldányként" Botka Lászlót emlegette, aki szerinte "kezdettől fogva támadja a kerítést", az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként meg is ígérte a lebontását. Halász odáig ragadtatta magát, hogy azt mondta, Botka vezetése nem mást garantál, mint hogy "Szeged tárt karokkal fogadja a migránsokat".

Majd az ellenzék szombathelyi polgármesterjelöltjét, Nemény Andrást pécézte ki Botka után, aki szerinte szintén bevándorláspárti, mert Halász állítása szerint "támogatja a migránskvóta bevezetését", ami azt jelentené, hogy "futószalagon osztanák szét" Európa különböző városaiban – így természetesen a magyar településeken is – a migránsokat.

A frakciószóvivő a nyíregyházi ellenzéki polgármesterjelöltet, Jeszenszki Andrást is bevándorláspártinak nevezte, aki szerinte "ugyancsak támadja a magyar kormány bevándorláspolitikáját".

Tegyük hozzá, ez a faékegyszerűségú érvkészlet nem meglepő. Nemcsak azért, mert a Fidesz 2015 óta erre az egy témára építi fel a teljes kommunikációját, de azért sem, mert az elmúlt hetekben az ellenzéki polgármesterjelöltek megtapasztalhatták: közvélemény-kutatónak" álcázott propagandisták hívják telefonon a választópolgárokat, és azt kérdezik tőlük, tudnak-e arról, hogy a Fidesz helyi kihívója "migráncssimogató":

Fura kérdésekkel borzolják a kedélyeket: migránsokkal riogatnak, de titok, hogy ki a megrendelő

A megkérdezettek jó részének az a benyomása, hogy nem is annyira a véleményére kíváncsiak, inkább befolyásolni akarják. Hogy tudja, melyik polgármesterjelölt neve mellé tegye majd az x-et a közelgő önkormányzati választásokon. Minderre egy olvasónk hívta fel figyelmünket mellékelve az interjú összes kérdését tartalmazó digitális file-t.

„Az ellenzéki polgármesterjelöltek migránsokat telepítenek be" - így manipulálják vidéken a közvéleményt

Nem kétséges, összehangolt, országos akció a „Fidesz-közeli" telefonos közvélemény-kutatás, amelynek kérdezője többek között azt tudakolja: szavazna-e az adott település ellenzéki polgármesterjelöltjére, ha tudná, hogy migránsokat fog betelepíteni? Ezúttal közel egy időben, Keszthelyről és Siófokról érkeztek hírek egy erősen manipulatív közvélemény-kutatásról. A Narancs.hu nemrég Balatonalmádiból kapott hangfelvételt erről.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.