Kocsis Máté: "Remélem, a közös teherviseléssel minden párt egyetért!"

  • narancs.hu
  • 2020. április 4.

Fekete Lyuk

Azzal, hogy a kormány elveszi idén a párttámogatás felét, 1,2 milliárd forintot, és áthelyezi a járvány elleni védekezési és a gazdaságvédelmet, a gazdaság újraindítását szolgáló alapba.

Reményét fejezte ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, hogy a közös teherviseléssel minden párt egyetért.

A frakcióvezető szombati Facebook-bejegyzésében a Gulyás Gergely által szombat délelőtt ismertetett járványügyi akcióterv egyik részletéről írt, eszerint a kormány elvonja a pártok állami támogatásának felét, 1,2 milliárd forintot, és a járványügyi alapba teszi át.

"Ez helyes döntés, remélem a közös teherviseléssel minden párt egyetért. Most a vírus elleni védekezés a legfontosabb" – hangsúlyozta Kocsis Máté.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton arról tájékoztatott, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a kormány mintegy 663 milliárd forintot vesz magához a különböző intézkedésekkel a járvány elleni védekezési és a gazdaságvédelmet, a gazdaság újraindítását szolgáló alapba: elvon és átcsoportosít a minisztériumoktól összesen 1345 milliárd forintot, ezen kívül közös teherviselésre kötelezi a pártokat, multinacionális kereskedelmi láncokat, bankokat és önkormányzatokat is .

A kormány a pártoktól, az önkormányzatoktól, a multiktól és a bankoktól is pénzt szed be a koronavírus elleni védekezéshez

Gulyás Gergely ismertette a járványügyi akcióterv részleteit.

Figyelmébe ajánljuk