A Wizz Air járatának utasa megpróbált bejutni a pilótafülkébe

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 15.

Lokál

A Budapestről Reykjavíkba tartó járaton történt az incidens. A gép visszafordult.

"Egy hatvan év körüli, valószínűleg izlandi férfi kezdett el nagyon furcsán viselkedni a Wizz Air Budapestről Reykjavíkba tartó járatán. A férfi megpróbált bejutni a pilótafülkébe, a gépnek végül meg kellett szakítania útját, visszafordult, majd Norvégiában szállt le - írja a norvég Aftenbladet.no. nyomán az Index.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

 

A rendőrség cáfolta, hogy gépeltérítési kísérlet történt volna. A cikk szerint a férfi gyógyszerre ivott, zavarta viselkedett, a gépnek végül Norvégiában kellett leszállnia. A gépen nem sérült meg senki, a férfit a reptéren őrizetbe vették.

A Wizz Air az alábbi közleményt juttatta el az Indexhez:

„2019. augusztus 15-én a Wizz Air Budapestről Keflavíkba tartó, W6 2427 számú járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet a kiképzésének megfelelően kezelte a helyzetet. A kapitány úgy döntött, hogy a norvégiai Stavanger repülőterén megszakítja az utat, és értesíti a helyi rendőrséget. Miután a repülőgép eseménytelenül landolt, az utast a hatóságok őrizetbe vették. Az utas leszállítása után nem sokkal a járat folytatta az útját, és másfél órás késéssel megérkezett Keflavíkba. A biztonság továbbra is a legfontosabb számunkra, ezért légitársaságunk zéró toleranciával kezeli az utasaink és munkatársaink ellen irányuló szóbeli és tettleges erőszakot."

Figyelmébe ajánljuk