Tokió 2020: a Nemzetközi Fair Play Bizottság üdvözli a döntést

Vágólapra másolva!
2020.03.24. 16:37
Ahogy arról beszámoltunk, kedd délután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Thomas Bach és Japán miniszterelnöke, Abe Sinzo közös közleményben jelentette be, hogy elhalasztják az idén nyárra tervezett tokiói ötkarikás játékokat. A Nemzetközi Fair Play Bizottság közleményben üdvözölte a döntést.

„Kedves Sportolók, Szakvezetők és Sportbarátok!„Kedves Sportolók, Szakvezetők és Sportbarátok!

A mai napon bizonyossá vált, hogy a 2020-as nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékokat nem rendezik meg az eredeti időpontban a világban kialakult egészségügyi helyzet miatt. A döntést a Nemzetközi Fair Play Bizottság örömmel vette tudomásul, tekintettel arra, hogy a versenyzők, a szakvezetők, az újságírók és a szurkolók egészsége mindennél fontosabb.

Azzal, hogy a játékokat, maximum egy évvel később rendezik meg, az egészségügyi szempontok mellett a fair play eszméje is sokkal jobban érvényesül. Gratulálunk Thomas Bachnak, és a NOB vezetőinek, valamint Abe Sinzo japán miniszterelnöknek és a szervezőbizottságnak a felelős, ugyanakkor nehéz döntés meghozatalához. Jó egészséget, kitartást és türelmet kívánok mindannyiunknak!” – áll a Kamuti Jenő elnök által jegyzett, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

További reakciókat itt olvashatnak!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik