NB II: kizárták a Balmazújvárost a bajnokságból – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.08.29. 13:39
null
Végleges döntés: a Balmazújvárost kizárták az NB II-ből (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség nem fogadta el a Balmazújváros felülvizsgálati kérelmét, így eldőlt, hogy a hajdúsági együttest kizárták az NB II-ből – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

„A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő teljes stábja azon dolgozott hetek óta, hogy legyen futball Balmazújvárosban. A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége azonban nem fogadta el a felülvizsgálati kérelmünket, ami azt jelenti, hogy csapatunkat kizárták a Merkantil Bank Liga NB II férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságból. Köszönjük mindenkinek a hosszú éveken át tartó buzdítást jóban-rosszban! A támogatóknak, a helyi és egyéb magánvállalkozóknak a sok közös emléket és támogatásukat, s köszönünk mindazoknak, akik mindvégig mellettünk álltak!” – jelent meg a közlemény a balmazfoci.hu-n.

Mint ismert, a Balmazújváros – amely a 2017–2018-as idényben az NB I-ben szerepelt – első és másodfokon sem kapott NB II-es licencet az MLSZ-től.

A jogi eljárás lezárultáig a Balmaz lejátszotta bajnoki mérkőzéseit (többnyire fiatal játékosokkal), hat forduló alatt négy pontot gyűjtött a másodosztályban.

A vasárnapi Soroksár–Balmazújváros találkozót már nem rendezik meg…

Az MLSZ minden bizonnyal törli az együttes eddigi eredményeit, s a bajnokság 19 csapattal folytatódik (mindegyik fordulóban lesz egy szabadnapos együttes), amelyből kettő esik ki az idény végén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik