rabszolgatörvény;

2019-01-19 09:55:54

A XX. kerületben sem alkalmazzák a rabszolgatörvényt

A XX. kerületi önkormányzat képviselő-testülete a DK, az MSZP, a Párbeszéd képviselői és egy független szavazatával határozatban úgy döntött: nem fogja alkalmazni a rabszolgatörvényt az önkormányzat cégénél.

A hírt a 24.hu közölte. Mint írják, a testület egyben felkérte a pesterzsébeti munkáltatókat, hogy ők se alkalmazzák a jogszabályt.

A Demokratikus Koalíció (DK) közleménye szerint a párt büszke rá, hogy Pesterzsébeten is sikerült megakadályozni a rabszolgatörvényt. A DK kommentárja szerint országszerte egyre több településen válik világossá, hogy az európai magyarok; a munkából élők és a családok érdekeit az ellenzék képviseli, míg a Fidesz mindenkit rabszolgává tenne, hogy túlóráztatással pótolja az országból elüldözött százezreket. 

A főváros XX. kerülete már a sokadik a rabszolgatörvény néven elhíresült jogszabályt visszautasító önkormányzatok sorában. Elsőként Szeged szavazta meg, hogy nem alkalmazza a túlóratörvényt. A dél-alföldi városon kívül aztán AjkaDombóvár, Salgótarján, Szombathely, a fővárosban pedig a XIV.  és a XV. kerület jelezte, hogy nem kér a rabszolgatörvényből.