MNB;Takarékbank;

2019-11-08 15:53:24

Takarékbank: az MNB várja a bejelentőket

Péntekre csillapodott a Takarékbank informatikai átállása körüli káosz, de teljesen nem szűnt meg. Még mindig akadnak olyanok, akik a Netbankár szolgáltatást nem tudják igénybe venni, így átutalni, hitelt törleszteni sem tudnak ezen a módon.

A csütörtöki véleménynyilvánítását követően pénteken is megszólalt az MNB pénzügyi felügyelete. Érvelésük szerint "a Takarékbank informatikai átállása kapcsán a bankcsoport ügyfeleinek mindössze töredéke fordult panasszal az MNB-hez. A jegybank folyamatosan nyomon követte, és felügyeleti eszközeivel támogatta az átállás folyamatát."

Majd arra utalnak, hogy "a Takarékcsoport összességében mintegy 1,1 millió ügyféllel rendelkezik. Az MNB ügyfélszolgálatához az elmúlt egy hétben összesen 40 darab – 10 darab email-es és 30 darab telefonos – ügyfélmegkeresés érkezett az informatikai átállással kapcsolatos panaszok kapcsán. Ez a bankcsoport összes ügyfelének mindössze 0,0036 százalékát jelenti."

Az alacsony bejelentésszám oka szakértők szerint korántsem az, mintha alacsony lenne a Takarékbank internetes szolgáltatásával szembeni tényleges panaszok száma. Ez sokkal inkább arra utal, hogy egyrészt nem ismerik azt a lehetőséget, hogy ilyenkor az MNB ügyfélszolgálatához ([email protected], ingyenes telefon: 06-80-203-776) fordulhatnak, másrészt nem voltak biztosak abban, hogy bejelentésük hatására intézkedés történik. 

 

A Takarékbank az MNB-nek küldött tegnapi és mai jelzése szerint a problémákat döntően sikerült elhárítani.