pedagógusok;közoktatás;Pilz Olivér;Tanítanék Mozgalom;

Pilz Olivér is letétbe helyezte felmondását a státusztörvény miatt

A Belügyminisztérium szerint az új rendelkezések a tanárok megbecsülésére irányulnak. 

Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom egyik alapító tagja ma letétbe helyezte felmondását a „bosszútörvény” benyújtása miatt - olvasható a szervezet szerda délutáni Facebook-posztjában. 

Ha megszavazzák az úgynevezett „bosszútörvényt”, az szerintük a jelenlegi több tízezres tanárhiány további emelkedéséhez vezet majd. Megjegyezték, Pilz Olivérhez hasonlóan rengetegen elhivatottak a szakma iránt, azonban az új, „megfélemlítő és cenzúrázó körülmények” között sokan úgy fognak dönteni, hogy nem tudják tovább folytatni.

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, kedd éjszaka fél tizenkettő körül került fel a parlament honlapjára a pedagógusok új jogállásáról – címe szerint az új pedagóguséletpálya-modellről – szóló törvényjavaslat, amit a Belügyminisztérium (BM) dolgozott ki, de Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be. Pintér Sándor belügyminiszter a tervezet „előadójaként” van feltüntetve.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára nemrégiben egy konferencián azt mondta, a státusztörvény a pedagógusok megbecsülését szolgálja. „Az új törvény azt a filozófiai váltást hozza, hogy aki többet foglalkozik a gyerekkel, aki innovatívabb, aki a lemaradókat vagy éppen a tehetségeket segíti, az végre ne csak év végi köszönetben kapjon többet a tanítványaitól, hanem fizetésben is kapjon többet. Ne tíz-húszezer forinttal, hanem száz-kétszázezer forinttal” - érvelt Rétvári Bence.