Fidesz;Országgyűlés;Szatmáry Kristóf;Booking.com;

A Fidesz összehívja a turisztikai albizottságot a Booking-botrány miatt

Az ülésre a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit is várja a kormánypárti frakció.

Keddre az Országgyűlés turisztikai albizottságának összehívását kezdeményezi a Fidesz frakciója a Booking pénzvisszatartási botránya miatt – közölte Szatmáry Kristóf, a párt vállalkozásfejleszési kabinetjének a vezetője.

Szatmáry Kristóf kiemelte, hogy a szállásközvetítő multicég továbbra is visszaél az erőfölényével és kiszolgáltatott helyzetben tart több ezer magyar vállalkozást. „A felháborító eset nem maradhat következmények nélkül” – írta, hozzátéve, a parlamenti albizottság ülésére várják a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit, hogy adjanak pontos képet a helyzetről és a lehetséges válaszlépésekről.

A Booking.com online szállásközvetítő oldal pénzügyei körül hetek óta problémák vannak, sok szállásadó nem jutott hozzá a pénzéhez. Ujhelyi István vasárnap arról számolt be, hogy konzultációt kezdeményezett a Booking.com felelős vezetőivel. Az EP-képviselő azt írta, hogy úgy tudja, hétfőre a mintegy huszonkétezer magyar partnercég szinte kivétel nélkül megkapja az elcsúszott kifizetéseket, csütörtökre pedig visszaáll a rendszeres és remélhetőleg hibamentes működés. Ujhelyi István hozzátette, hogy ha a neki tett ígéret ellenére mégsem rendeződik a tartozások kifizetése, EU-s intézményi lépéseket tesz.