Orbán Viktor;nyaralás;Adria;Ungár Péter;

Ungár Péter testvérének adriai villájában nyaralt Orbán Viktor

Pedig korábban arra utalt, hogy egyáltalán nem is volt nyaralni.

Ungár Péter LMP-társelnök testvérének horvátországi nyaralójába mehetett üdülni Orbán Viktor miniszterelnök - legalábbis erről tanúskodik a Gulyáságyú Média Gulyáságyú Média birtokába került rövid videófelvétel.

A felvételen épp az Adriai-tengerből valamivel korábban kimászó miniszterelnök látható. A Gulyáságyú Média felvételt eljuttató olvasója azt állította, hogy az 2023. augusztus 11-én dél körül készült Opatijában, ezt a portál némi ellenőrzés után hitelesnek találta.

A felvétel azért figyelemre méltó adja, hogy Orbán Viktor a kormányzati narratíva szerint nem is ment nyaralni az idén. Már amennyiben kulcsminiszternek tartja magát, ugyanis augusztus 18-án a Kossuth rádióban például azt mondta, „látja, hogy nyáron sem áll meg az élet meg a munka, ilyen nehéz gazdasági helyzetben a nyaralás nem engedhető meg néhány kulcsminiszter számára, úgyhogy dolgozunk”.

Arra, hogy ennek ellenére a miniszterelnök azért mégis elugrott vakációzni, az is utal, hogy augusztus 8. és 15. között nem szerepelt a nyilvánosság előtt, Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök pedig nem válaszolt az arra vonatkozó kérdésre, hogy augusztus 7-16. között a miniszterelnöknek volt-e bármilyen hivatalos programja, és ha igen, milyen.

Ungár Péter viszont megerősítette, hogy az említett ingatlan valóban a nővéréé, hozzátéve, neki nincs beleszólása abba, hogy kik nyaralhatnak ott. „A magyar politika egyik elég részletesen kitárgyalt mozzanata, hogy édesanyám és a miniszterelnök szoros viszonyt ápolnak egymással, a miniszterelnök ennek keretében például édesanyám (Schmidt Mária - a szerk.) budapesti házában is viszonylag gyakran megfordul” - fogalmazott az LMP társelnöke, azt is kiemelve: „továbbra is rendületlenül bízom abban, hogy olyan országban élünk, ahol a választók nem az alapján ítélnek meg, hogy a családtagjaim mit tesznek, hanem az alapján, hogy én mit teszek és mondok”.