Szijjártó Péter;póló;drágaság;fotózás;Neoton;

Szijjártó Péter 90 ezres pólóban feszített Csepregi Éva mellett

A fideszes politikus szavai szerint kedvence volt az énekesnő és rongyosra hallgatta a Neoton kazettáit.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látszólag egy egyszerű fehér pólóban fotózkodott Csepregi Évával az énekesnő életműkoncertjén, s az elkészült képet vasárnap reggel közzé is tette a Facebook-oldalán – írja a 444. A fideszes politikust ismerve egyáltalán nem szokatlan esetről van szó, csakhogy a portál egyik olvasója szúrta ki: Szijjártó ránézésre filléres pólója sok tízezer forintot ér.

– A Palm Angels Tokyo fehér pólót, amit Szijjártó viselt, 225 euróért, azaz csaknem 85 ezer forintért árulják, egy debreceni sneakerboltban pedig 90 ezer forintért lehet megrendelni – rántotta le a leplet az olvasó. 

Nem ez az első hivalkodó lépése a tárcavezetőnek, aki tavaly szeptemberben – lapunk is beszámolt róla – élő adásban vásárolt magának méregdrága edzőcipőt.

Az 1978-as születésű Szijjártó Csepregi Éva koncertje után olyan kulisszatitkokat is megosztott közösségi oldalának látogatóival, hogy fiatalkorában bizony az énekesnő volt a kedvence, és rongyosra hallgatta a Neoton Família kazettáit. – Mindig is nagy Neoton-rajongó voltam, a Kispest-Honvéd posztere mellett ott volt a szobám falán az ő képük is – vallotta, majd odaszúrt egyet: 

„Fogalmam sem volt, hogy a baloldali médiavilág egy része egy rólam mondott pozitív mondatnak fogja betudni a művésznő jól megérdemelt állami kitüntetését, elfeledve (eltagadva) egy több évtizednyi (pop)kultúrát meghatározó életművet.”