BRFK;Újpest;elfogás;halálos baleset;Szigetszentmiklós;

Elfogták az újpesti halálos baleset helyszínét elhagyó sofőrt

M. Péter a hétfő esti tragédiát követően, segítségnyújtás nélkül elmenekült.

Véget ért a hajsza – közölte Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a hétfő esti Újpesten történt, egy ember halálát követelő tömeges baleset feltételezett okozóját.

A BRFK közlekedésrendészeti főosztály, a bűnügyi bevetési osztály, valamint a célkörözési osztály egységei Szigetszentmiklóson fogták el M. Pétert – olvasható a szűkszavú közleményben, amely későbbre részletes, videós tájékoztatást ígért.

A tragédia január 22-én, hétfő este nem sokkal fél 8 után történt a Rózsa utca és a Deák Ferenc utca kereszteződésében. A fehér Mercedes okozta balesetben három ember megsérült, közülük egy férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik két sérültet a mentők kórházba vitték. M. Péter segítségnyújtás és adatai hátrahagyása nélkül távozott a helyszínről, anélkül, hogy meggyőződött volna a sérültek állapotáról.

A Blikk azt írta, hogy M. Péter vérző fejjel menekült el a helyszínről, szemtanúk szerint kiabálva szállt ki a kocsiból, ittasnak tűnt. – Az ütközés halálos áldozatát, a roncsba szorult 45 éves apát a tűzoltók szabadították ki, de már nem lehetett rajta segíteni. A sokkos állapotban lévő lányát egy közeli bolt vásárlói húzták ki a kocsiból – tették hozzá. 

Az öt jármű karamboljáról a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapja számolt be elsőként. Mint írták, négy személyautó  és egy autóbusz ütközött össze.