hangfelvétel;ügyészség;Magyar Péter;

Magyar Péter tüntetést hirdetett, szerinte az ügyészségnek Orbán Viktort is meg kell hallgatnia

Sokat veszekedtek, de nem bántotta a feleségét.

Ma este 18 órára a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé hívott össze tüntetést Magyar Péter, miután kedden kora délután kijött a fővárosi ügyészségen tartott újbóli meghallgatása és azután, hogy nyilvánosságra hozta a hangfelvételt, amelyen a volt felesége, Varga Judit beszél Rogán Antal és mások érintettségéről a a Schadl–Völner-ügyben. A Markó utcából a Kossuth térre akar vonulni a követőivel.

A demonstráció követeléseként azt fogalmazta meg, hogy a Schadl-Völner ügyet függetlenül, objektíven politikai befolyásolási kísérletektől mentesen vizsgálják ki, a valódi felelősöket büntessék meg és minden szükséges tanút hallgassanak meg. – És ha ott összegyűltünk, akkor utána sétáljunk át a Kossuth térre, és követeljük az Orbán-kormány lemondását, mondjuk azt ki, hogy eddig és ne tovább - közölte Magyar Péter.

A Diákhitel Központ volt vezetője elmondta, hogy az ügyészekkel mondatról mondatra meghallgatták a nyilvánosságra hozott hangfelvételt. Újra hangoztatta, hogy ő nem szerette volna nyilvánosságra hozni a felvételt és megkérte Varga Juditot, hogy menjen vele tanúskodni, de ő ezt elutasította.

Az ügyészségtől nem kaptam választ, mit kíván tenni, de nem tehetnek mást, mit tanúként behívnak kormánytagokat, és a miniszterelenököt is meg kell hallgatniuk

– jelentette ki. Azzal kapcsolatban, hogy Varga Judit és az Orbán-kormány ismét családon belüli erőszakkal vádolta meg a nyilvánosságban, Magyar Péter elmondta, hogy volt felesége bejegyzését jó eséllyel nem ő maga írta, vagy legalábbis nem egyedül, s ezt szerinte egy nyelvész igazolni is tudná. Leszögezte, nem bántalmazta a feleségét, volt felesége posztjának nagyjából minden szava hazugság, azt pedig senki nem gondolhatja komolyan, hogy ha történt volna ilyesmi, akkor a bíróság kettejük kérésére a gyermekeik közös felügyelete mellett döntött volna. Mindemellett

minden olyan média ellen pereket helyezett kilátásba, amely valótlanságokat terjeszt róla, a kártérítési perekből származó pénzt pedig a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója, Vásárhelyi János áldozatainak ígérte.

 A helyszínen jelen volt az állami média és a Hír TV is, velük össze is szólalkozott kicsit az ellene indított lejárató hadjárat miatt. 

Arról egyelőre nem mondott konkrétumot, hogy vannak-e egyéb hangfelvételei is, elviekben készült több hangfelvétel is, ezeket még meg kell keresnie mert van, ami már régebben készült. Az azzal kapcsolatos erkölcsi aggályokra reagálva, hogy miért készített hangfelvételt a házastársáról, azt mondta, nem jellemző rá az ilyen, de nem egy átlagos helyzetben volt, hiszen egy olyan „maffiaállamról” tudta lerántani a leplet, amelyre az emberek többsége ilyen módon nem képes. A szükség pedig szerinte néha törvényt bont. Megismételte még, hogy ő ezt a felvételt nem szerette volna sem elkészíteni, sem nyilvánosságra hozni.

Ha az ön házastársa egy miniszter lett volna, aki arról mesél egyébként, hogy egy maffiakormánynak a tagja, amelyből nem tud, vagy szinte lehetetlen kilépni, akkor valószínűleg ön is megtette volna a saját, de legfőképp a gyermekei és esetleg a házastársa védelme érdekében 

- fogalmazott. Ha pedig ő bárkit zsarolt volna ezzel, akkor feljelentést lehetett volna tenni - tette hozzá, hangsúlyozva annak abszurditását, hogy ha igazak lennének mindazok a vádak, amelyekkel a kormányzati propagandasajtó vádolja, akkor mégis miért rakták állami cégek élére.

A Diákhitel Központ volt vezetője odaszúrt az ellenzéki pártoknak is. Mint közölte,

kompromittált ellenzéki szereplők őt gyalázzák, mert féltik az 1-2 százalékos támogatottságukat meg az állami támogatásukat. 

Ezzel szemben nekik szerinte most szintén ott lenne a helyük az ügyészségnél, de a kormányzatnak az az érdeke, hogy legyen Gyurcsány Ferenc, és legyenek 1-2 százalékos pártok.

A mára meghirdetett tüntetésen pártzászlókat nem szeretne látni, csak magyar zászlót és más nemzeti szimbólumokat. Mindazonáltal mindenkit vár a demonstrációra, ellenzékieket és fideszeseket is.

Lapunk kérdésére Magyar Péter elmondta, több, létező párttal is tárgyal már, de parlamenti párt nincs köztük, sem azok képviselői. Hogy konkrétan kikkel, azt nem szerette volna megnevezni, mondván, nem akar kárt okozni nekik és amúgy is harmadik utas politikai erőként szeretne működni Magyarországon. 

Szóba került a főpolgármester-választás is, ezen megemlítette, hogy szerinte Szentkirályi Alexandra vissza fog lépni Vitézy Dávid javára. Arra a kérdésre viszont nem tudott válaszolni, hogy esetleg az LMP főpolgármester-jelöltje is egy hozzá hasonló, „megtért fideszes” lenne-e, mint mondta, ezt tőle kell megkérdezni, nem akar más nevében nyilatkozni.