nyilvántartásba vétel;Nemzeti Választási Bizottság;Magyar Péter;

Magyar Péter beadta a nyilvántartásba vételi kérelmet, a Tisztelet és Szabadság Párttal indulna a júniusi választásokon

„Lássuk meg, mennyire fél a hatalom” – üzente, hozzátéve, a Választási Bizottság holnap ülésezik, és elvileg döntést is hoz.

„Percekkel ezelőtt beadtuk a Nemzeti Választási Bizottságnak a pártunk nyilvántartásba vételi kérelmét” – jelentette be Magyar Péter a Facebook-oldalán. Hozzátette, ezzel a párttal indulna a 2024. június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson.

Bár Magyar Péter eleinte azt írta, a párt nevét a regisztráció jogerőssé válása után hozza majd nyilvánosságra, a Nemzeti Választási Iroda honlapján megjelent információkból kiderült, hogy a TISZA - Tisztelet és Szabadság Párt nyilvántartásba vételét kezdeményezték.

„A választási bizottság holnap ülésezik és elvileg döntést is hoz. Lássuk meg, mennyire fél a hatalom és hogy megpróbálják-e adminisztratív eszközökkel megakadályozni az indulásunkat” – írta Magyar Péter. A június 9-i választás mérföldkő lesz – folytatta –, „ha összefogunk és összekapaszkodunk, akkor semmi és senki nem akadályozhatja meg, hogy visszavegyük a hazánkat”.

Magyar Péter ezt követően egy másik posztban megerősítette, hogy a Talpra Magyarok Közössége a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indul június 9-én. „A párt a mai közgyűlésén az egyik alelnökévé választott, illetve többségbe kerültünk a párt ügydöntő szerveiben. Köszönöm a párt alapító tagjainak, hogy felismerve a hazánk érdekét, lehetővé tették a közös munkát” – fűzte hozzá.

Az Egri Ügyek még 2021. áprilisában készített interjút az akkor frissen alapított Tisztelet és Szabadság Párt elnökével – Szabó Attila töltötte be a tisztséget, a párt honlapján továbbra is ő szerepel pártelnökként –, valamint az egyik alelnökkel, Deák Boldizsárral. A beszélgetés során kiemelték, nem kamupártról van szó, az állami támogatás sem kell nekik.

Korábban Tarr Zoltán református lelkész, egyben volt zsinati tanácsos közölte, hogy átadta egyesületét Magyar Péternek, ezzel jelentős segítséget nyújtva a politikusnak abban, hogy megszervezhesse politikai közösségét. A Válasz Online-nak interjújában arról is beszélt, az egyházon belül hoztak létre egy kis közösséget az egyesülettel, de megfogalmazása szerint elfáradtak benne kicsit. Már el is határozták az egyesület megszüntetését, amikor kiderült, hogy Magyar Péternek éppenséggel egyesületre van szüksége. Kérdésre hozzátette, nem kaptak és nem is kértek cserébe semmit. Párthoz viszont nem tudja segíteni a politikust – hangsúlyozta.

Tarr Zoltánt egyébként – mint arról elsőként a lapunknak adott interjújában beszélt – a Magyar Péter tüntetésén elmondott beszédét követő első munkanapon elbocsátották állami munkahelyéről.