Orbán Viktor: Csak erős és öntudatos nemzetek állhatnak meg a birodalmi fenyegetésekkel szemben

Vágólapra másolva!
A magyar szabadság születése napján tisztelettel köszönti a világ magyarságát, és felemelő ünneplést kíván minden magyarnak Orbán Viktor miniszterelnök március 15-e előestéjén közzétett levelében.
Vágólapra másolva!

„1848. március tizenötödike szabadságunk, nemzeti függetlenségünk és összetartozásunk szimbóluma.

– fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: 171 évvel ezelőtt ez a négy rövid szó magyar emberek millióinak sorsát fordította meg, és „azóta is arra tanít minket, hogy egyedül akkor győzhetünk, ha büszkén vállaljuk nyelvünket, kultúránkat és nemzeti jelképeinket. Hiszen akárcsak 1848-ban, úgy ma is igaz, hogy csak a jövőjük érdekében

– írta Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Ezért, amikor a forradalomra és a szabadságharcra emlékezünk, olyan férfiakat és nőket látunk magunk előtt, akik azzal mutattak példát Európának, hogy számukra a hazájuk volt az első, és közös otthonuk szabadságáért a rájuk törő túlerővel is bátran szembeszálltak. Meggyőződésem, hogy az ő hősies helytállásukból ma is erőt meríthetünk. Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!” – zárja a világ magyarságához intézett üzenetét Orbán Viktor.

A miniszterelnök leveléről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkára csütörtök délután tájékoztatott.