Szijjártó Péter: Nekünk Ciprus, Görögország és Törökország is barátunk

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. július 22. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ARM Hungary Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a minisztériumban 2020. július 22-én. A mikrochipek fejlesztésével foglalkozó cég bővíti budapesti fejlesztési központját, a 3 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 60 új fejlesztőmérnököt tudnak felvenni. A fejlesztéshez a magyar állam 757 millió forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az nem jó érzés, ha valakinek a barátai rosszban vannak, s főleg nem jó, ha mindez a nemzetközi politikában fordul elő, márpedig nekünk Ciprus, Görögország és Törökország is barátunk - írta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebookon.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter úgy fogalmazott,

különösen sajnálatos, hogy éleződik a feszültség az említett államok között a Ciprus körüli energiaforrások utáni kutatások miatt.

- tette hozzá.

A külügyminiszter azt írta, telefonon beszélt Mevlüt Cavusoglu török és Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi kollégájával is, és bízik benne, hogy hamarosan dűlőre jutnak majd egymással.