Levelet írtak a taxisok Orbán Viktornak

City Taxi fertőtlenítés ózonnal, gőzzel, maszkos utasok és sofőr, érintésmentes fizetés 2020 november 12.
Koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, Budapest, 2020, november, ősz, szállítás, taxi, utazás, személyszállítás,
Koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, Budapest, 2020, november, ősz, szállítás, taxi, utazás, személyszállítás, ételszállítás, csomagszállítás,
Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszakban több törekvés is látszik arra, hogy a hatósági árakat szabad vagy részben szabad piaci ár váltsa fel. Ezt a taxisok egyértelműen elutasítják.
Vágólapra másolva!

Levélben fordultak Orbán Viktorhoz a hazai személytaxis ágazat túlnyomó részét tömörítő érdekképviseletek és gazdasági szereplők. A hétfőn kiküldött írást – amely a Világgazdasághoz is eljutott – több miniszter is megkapta, így Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is.

Levelet írtak a kormányfőnek a taxisok (illusztráció) Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ebben a taxisok határozott kéréssel fordultak a miniszterelnökhöz: azt szeretnék elérni, hogy a kormány támogassa az ágazatot abban, hogy

Ezt a törekvésüket azzal indokolják, hogy a szabályozás 2013-as bevezetése óta számos téren jótékony hatást fejtett ki. Ezért a taxisok ehhez folyamatosan és határozottan ragaszkodnak, és ezt minden lehetséges fórumon a legnagyobb egyértelműséggel ki is fejezik. Arról tájékoztatták a kormányfőt, hogy valamennyi, az érintett személytaxis vállalkozók bevonásával készült felmérés 80 százalék feletti támogatottságot mutat a rögzített hatósági ár mellett.

Szerintük a szabályozás mégis veszélybe került, legalábbis az elmúlt időszakban törekvések látszanak arra, hogy a fix tarifát szabad vagy részben szabad piaci árral váltsák fel.

– fogalmaztak. Ezért arra kérik Orbán Viktort és a minisztereket, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel támogassák az ágazat egyértelmű törekvését a jelenlegi rögzített hatósági ár megvédésére.

A kérés mögött ténylegesen valódi konszenzus látszik: a levelet mások mellett aláírta a 6x6 Taxi Kft., a Best Taxi, a BKIK, a City Taxi Szövetkezet, a Debrecen City Taxi, a Dunaújváros Főtaxi, a Főtaxi, a független szolgáltatók képviselője, az Országos Taxis Szövetség, a Taxi 4 Kft. és a Taxisok Világa magazin is.