Elszállították a XII. kerületben talált szovjet rombológránátot

HORVÁTH Csaba
Budapest, 2023. október 6. Horváth Csaba tűzszerész alezredes a XII. kerületi Kiss János altábornagy utca egyik társasházának a kertjében, a földmunkák során előkerült, 203 milliméteres szovjet gyártmányú betonromboló gránát mellett, a hatástalanítás előtt 2023. október 6-án. A hatástalanítás idejére kiürítették és lezárták a környéket, ez több mint négyezer ott lakó embert érint. MTI/Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Kiemelték és elszállították a tűzszerészek a XII. kerületi Kiss János altábornagy utcában előkerült második világháborús betonromboló gránátot - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel pénteken dél előtt.
Vágólapra másolva!

Gajdos Milán főhadnagy elmondta: a biztonsági zóna kialakítása után a tűzszerészek megvizsgálták a 110 kilogrammos rombológránátot és megállapították, hogy a robbanótest biztonságosan szállítható.

Hozzátette:

- mondta.

A földmunkák során előkerült egy 203 milliméteres szovjet gyártmányú betonromboló gránát Forrás: MTI/Lakatos Péter

Ahogy arról az Origo beszámolt, hétfőn földmunkálatok közben találták meg a 203 milliméteres betonromboló gránátot a Kiss János altábornagy utca egyik társasházának kertjében. A robbanótest biztonságos állapotfelméréséhez a rendőrség lezárta pénteken a kora reggeli órákban az érintett területet.