Helikopternek ütközött és lezuhant egy kisrepülő a Mount Everestnél

Himalája, helikopter, baleset
A Summit Air Let L-410 Turbolet aircraft bound for Kathmandu is seen after it hit two helicopters during take off at Lukla airport, the main gateway to the Everest region. - A small plane veered off the runway and hit two helicopters while taking off near Mount Everest on April 14, killing three people and injuring three, officials said. (Photo by STR / AFP)
Vágólapra másolva!
Felszállás közben lezuhant egy kisrepülő a Mount Everest közelében vasárnap, ketten meghaltak és hárman megsérültek a balesetben – közölte egy nepáli rendőrségi szóvivő.
Vágólapra másolva!

A kisrepülő egy helikopter-felszállóhelyen tartózkodó helikopternek ütközött neki a luklai repülőtéren –tette hozzá Uttam Radzs Szubedi.

A másodpilóta és egy rendőrtiszt életét vesztette, a pilóta, egy másik rendőr és a helikopter vezetője megsérült.

A baleset helyszíne Forrás: AFP/Str

Mindannyian nepáli állampolgárok. A rendőrök a helyszínen állomásozó turistarendőrséghez tartoztak.

A hegymászószezon során külföldiek százai vágnak neki a 8848 méteres Mount Everest meghódításának. A csúcsot először két férfi, az új-zélandi Edmund Percival Hillary és a nepáli Tendzing Norgaj mászta meg.

Repülőnek ütközött a helikopter Forrás: AFP/Str

Róluk nevezték el a kelet-nepáli Luklában, a tengerszint felett 2843 méterrel található Tendzing-Hillary repülőteret, amely a világ legveszélyesebb légikikötőinek egyike. A reptér – 520 méteres hossza miatt – csak kisrepülőgépek fogadására alkalmas.